Enter the e-mail where we will send you an activation code


Srbija: Lidl u intenzivnim pripremama

Sinteza Sinteza
pre 9 mes.
Srbija: Lidl u intenzivnim pripremama

Nemačka kompanija Lidl, koja je najavila skoro otvaranje deset prodajnih objekata u Srbiji, intenzivno sprovodi obuku radnika, koji će u njima raditi.
U Kragujevcu je na obuci 90 budućih radnika u Lidlu, od kojih je oko 40 iz Jagodine, a ostali iz drugih gradova, a obuka se sprovodi i u Užicu, Boru... 

Jedan od polaznika obuke iz Jagodine u Kragujevcu izjavio je za Tanjug da su radnici 1. septembra potpisali ugovore o zaposlenju, da je obuka intenzivna, a Lidl veoma korektan. 

"Plaćeni su nam putni troškovi, dnevnice, a jedan deo polaznika je o trošku kompanije smešten u hotelu u Kragujevcu", rekao je on, dodavši da sve ipak interesuje, a niko ne spominje, kada će Lidl u Jagodini otvoriti vrata kupcima. 

Bilo je najava da će to biti narednog meseca, ali neki polaznici obuke iz Jagodine kažu da im je smeštaj u hotelu u Kragujevcu ugovoren do polovine novembra. 

Radnici "Tehnogradnje" iz Kruševca završili su građevinske radove na objektu supermarketu Lidl u Jagodini 1. septembra, kako je bilo definisano ugovorom. 

Završen je, asfaltiran i obeležen parking, postavljena je rasveta, "posađena" veštačka trava... 

Trgovački lanac Lidl iz Nemačke, posle pauze od više od godinu dana, počeo je u martu izgradnju supermarketa u Jagodini. 

Grad Jagodina je kompletno infrastrukturno opremio lokaciju na prostoru od 40 ari, u ulici Kneza Milete, kod Starog Juhora, uz međunarodnu železničku prugu Beograd - Niš na Koridoru 10, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi. 

U Lidlu u Jagodini je planirano zapošljavanje više od 40 radnika. 

Lidl supermarket gradi i u Paraćinu, veličine 2.550 kvadratnih metara.

0 comments

Kompanije