Enter the e-mail where we will send you an activation code


Šef GM-a se nikako ne slaže sa Maskom

Bloomberg Bloomberg
pre 12 mes.
Šef GM-a se nikako ne slaže sa Maskom

Izvršni direktor američkog auto-giganta Dženeral motorsa sumnja da će Teslina vozila biti potpuno samoupravljajuća.

"Mislim da Ilon Mask mnogo s**e. Da li mislite da sve možete da vidite s kamerama i radarima, ne znam kako misli da to radi“, rekao je Skot Miler, direktor GM.

Prema klasifikaciji SAE International, postoji šest nivoa koje bi trebalo automobil da zadovolji da bi se nazvao potpuno autonomnim sistemom, ali svako dosadašnje ocenjivanje nekog modela podrazumevalo je i intervenciju vozača i pažnju koja je potrebna, priča. 

"Da bi postogao nivo potpuno autonomnog sistema SAE, koji ta grupa zahteva, mislim da nema kapaciteta za to“, dodao je Miler. 

To je bio odgovor Milera na Maskovo najavljivanje da svi Teslini automobili već imaju potreban hardver za potpuno autonomnu vožnju. 

Miler dodaje da će, na primer, Dženeral motors moći da dostigne samo četvrti stepen na toj skali. 

"5 nivo SAE? Mislim, da li uopšte postoji trenutno test za to? Audi tvrdi da je trenutno tek na putu da postigne treći nivo. Iskreno, da li je stvarno? Mi isto tako možemo da kažemo da smo sada na nivou pet, ali nismo“, rekao je Miler. 

Dženeral motors planira inače da do 2023. napravi 20 električnih automobila. Tehnologija koju koriste moći će da obezbedi drugi nivo autonomne vožnje.

0 comments

Kompanije