Enter the e-mail where we will send you an activation code


Rekordan gubitak Rolls-Roycea u 2016. godini

Gde investirati Gde investirati
pre 1 god.
Rekordan gubitak Rolls-Roycea u 2016. godini

Britanski proizvođač motora za avione Rolls-Royce u 2016. godini je ostvario rekordni gubitak od 4,6 milijardi britanskih funti, što je posledica troškova nagodbe zbog optužbi za podmićivanje kao i pada kursa britanske funte zbog Brexita, izvestila je ta kompanija u utorak.

Rekordni gubitak tog britanskog industrijskog diva najviše je posledica troškova nagodbe s britanskim i američkim vlastima zbog optužbi za podmićivanje u Kini, Indiji i na drugim tržištima kako bi dogovorio poslove.

U nagodbi s vlastima Rolls-Royce je pristao platiti oko 670 miliona funti i otpisati ugovore vredne oko 4,4 milijarde funti. Kada se ti troškovi izuzmu, kompanija je u prošloj godini ostvarila dobit od 813 miliona funti, što je više nego što su analitičari očekivali, ali 49 odsto manje nego godinu dana pre.

Zbog toga je kompanija poručila da su mogući i dodatni troškovi restrukturiranja koje traje već neko vreme.

Izvršni direktor Warren East poručio je da kompanija napreduje u rezanju troškova i povećanju efikasnosti, ali i da će morati učiniti više kako bi se poboljšale marže u poslovanju.

Rolls-Royce je već godinama suočen s izazovima u svim segmentima poslovanja, što je rezultiralo padom prihoda i dobiti. Kompanija je poručila da ove godine očekuje skromna poboljšanja u poslovanju.

East je 2015. preuzeo kormilo kompanije s ciljem njenog restrukturiranja, a kako bi se odgovorilo na promene u sektoru civilnog vazduhoplovstva i ostalim sektorima.

0 comments

Kompanije