Enter the e-mail where we will send you an activation code


Netflix povećao prihode za 34 odsto

Sinteza Sinteza
pre 5 mes.
Netflix povećao prihode za 34 odsto

Prihodi “Netflix”-a dostigli su u trećem tromesečju 4 milijarde dolara, 34 odsto više nego godinu dana ranije, pri čemu je broj novih pretplatnika skočio za 7 miliona, znatno više nego što su analitičari očekivali.
Prema objavljenom poslovnom izveštaju te kompanije, koja nudi televizijski i filmski program na internetu, čista dobit dostigla je u proteklom tromesečju 403 miliona dolara, tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

Snažan rast prihoda i dobiti zahvaljuje se skoku broja pretplatnika u trećem tromesečju za 7 miliona, na ukupno 137 miliona u svetu, što je za trećinu više nego što su analitičari u anketi Reutersa očekivali.

Pritom je u SAD-u broj novih pretplatnika porastao za 1,1 milion, a u svetu za 5,9 miliona.

"U trećem kvartalu zabeležili smo snažan rast na svim tržištima, uključujući Aziju", navodi se u izveštaju vodstvo kompanije koje u tekućem tromesečju očekuje rast broja pretplatnika za 9,4 miliona. Pritom očekuje 1,8 miliona novih pretplatnika u SAD-u, a 7,6 miliona u svetu.

Ti podaci pokazuju da “Netflix” snažno raste uprkos jačanju konkurencije, poput Prime Videa, usluge internetske televizije tehnološkog diva Amazon.coma, ali i nekih drugih kompanija koje uvode online ponudu, kao što je medijski div Walt Disney.

Kada je osnovan 1997. godine, “Netflix” je nudio samo mogućnost primanja DVD-a po fiksnoj ceni, a potom je proširio ponudu na internet omogućujući pretplatnicima gledanje filmova i drugih emisija na zahtev, prenosi Seebiz.

Od 2013. godine kompanija je počela proizvoditi sopstvene, originalne emisije.

“Netflix” i u ovoj godini nastavlja rast investicija u stvaranje originalnog sadržaja, a smanjuje licencirane sadržaje.

U ovoj godini kompanija planira da uloži 8 milijardi dolara u televizijske programe i filmove, a 2 milijarde u marketing kako bi privukla nove korisnike.

Zahvaljujući tome, “Netflix” je u proteklom tromesečju povećao količinu originalnog sadržaja za rekordnih 676 sati, što je povećanje od 135 odsto u odnosu na isti period prošle godine, procenjuju analitičari.

Na brzo širenje “Netflix”-a u svetu, koji svoju uslugu nudi u 190 zemalja, ukazuje podatak da je više od polovine svih pretplatnika “Netflix”-a izvan SAD-a.

Zahvaljujući poslovnim rezultatima boljim nego što se očekivalo, cena deonice “Netflix”-a skočila je u produženom trgovanju na Wall Streetu više od 10 odsto. Od početka godine ta je deonica poskupela više od 65 odsto.

0 comments

Kompanije