Enter the e-mail where we will send you an activation code


Intel ulaže 7 milijardi dolara u domaće tržište

Gde investirati Gde investirati
pre 1 god.
Intel ulaže 7 milijardi dolara u domaće tržište

Intelov glavni izvršni direktor Brian Krzanich je na sastanku s američkim predsednikom Trumpom najavio kako će njegova kompanija uložiti 7 milijardi dolara u novu fabriku u Arizoni.

Intel je jedna od stotinu kompanija koje su potpisale pravni dokument usmeren protiv nedavne Trumpove privremene odredbe o zabrani ulaska u SAD građanima sedam većinski muslimanskih zemalja. Ipak, kompanija je istovremeno, čini se, odlučila slediti i Trumpovu politiku odnosno obećanje o povratku proizvodnje američkih kompanija na američko tlo.

Intelov glavni izvršni direktor Brian Krzanich je prilikom susreta s predsednikom Trumpom u Beloj kući najavio kako će njegova kompanija kroz iduće tri do četiri godine investirati 7 milijardi dolara u novu fabriku koja će se smestiti u Arizoni, u gradu Chandleru (zapravo je reč o gradilištu za fabriku Fab 42 koje je otvoreno 2011. godine te napušteno 2014. godine, a sada se planira nastavak gradnje na identičnoj lokaciji).

Uz spomenutu investiciju planirano je i zapošljavanje 3000 novih radnika, a indirektno će doprineti zapošljavanju oko 10 hiljada ljudi na području Arizone. Kada bude dovršena, fabrika Fab 42 će biti mesto gde će se proizvoditi Intelovi najmoderniji čipovi u 7-nanometarskoj tehnologiji.

0 comments

Kompanije