Enter the e-mail where we will send you an activation code


Skaću cene goriva u Republici Srpskoj

Sinteza Sinteza
pre 9 mes.
Skaću cene goriva u Republici Srpskoj

Cene goriva i gasa na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj već su skočile nekoliko puta, ali se već krajem nedelje očekuje nova korekcija cena.
Cene su pre nekoliko dana skočile, pa se tako, na primer, dizel na pojedinim pumpama kreće i do 2,35 KM, dok gas košta oko 1,19 KM.

Mile Jovanović, direktor "Nešković" pumpe izjavio je da je remont Rafinerije nafte u brodu jedan od razloga rasta cena, jer se naftni derivati zbog toga transportuju iz drugih zemalja. 

"Korekcije vršimo na nedeljnom nivou u zavisnosti od nabavne cene. Poslednje korekcije su bile pre nekoliko dana", rekao je Jovanović i dodao da se nove korekcije očekuju krajem sedmice, ali da još uvek ne može da kaže da li će doći do poskupljenja ili pojeftinjenja, prenosi "Glas Srpske". 

Direktor "Krajina petrola" Milovan Bajić kaže da su iz Rafinerije ranije 15 dana unapred najavljivali korekcije cena, ali da to sada nije slučaj i da se cene koriguju skoro svaki dan. 

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj gorivo je ove godine poskupelo nekoliko puta, a između ostalog i zbog usvajanja izmjena Zakona o akcizama BiH koje su na snagu stupile 1. februara.

0 comments

Globalne berze