Enter the e-mail where we will send you an activation code


Raj za kriptovalute, Lukašenko legalizovao sve

Bloomberg Bloomberg
pre 1 god.
Raj za kriptovalute, Lukašenko legalizovao sve

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je liberalni zakon koji ukazuje na državnu podršku blokčejnu i kriptovalutama.

Prema novom zakonu, sve transakcije i prihod od kriptovaluta (uključujući i rudarenje) oslobođene su plaćanja poreza na idućih pet godina.

Lukašenko je time postavio okvire takozvanog "Razvoja digitalne ekonomije" Belorusije. Cilj zakonodavstva je uklanjanje birokratije koja bi mogla potencijalno ometati implementaciju blokčejna, i daje okruženju zeleno svetlo za razmenu kriptovaluta. 

Pored toga, beloruski "HTP"- tehnološki raj, koji je kreirao Lukašenko u stilu Silikonske doline, koji će imati privilegije da privlači sredstva putem ICO-a i koristi kriptovalute pri cirkuliranju transakcija stanovništva. 

Lukašenko je objasnio da je glavni cilj kreiranje uslova da globalne IT kompanije dođu u Belorusiju, te tamo otvore svoje kancelarije, razvojne centre i kreiraju popularne svetske digitalne proizvode. 

Ovom odredbom su legalizovane kriptovalute, javna ponuda tokena (ICO) i pametni ugovori. Ovim je Belorusija legalizovala transakcije u kriptovalutama. Ovo bi moglo poboljšati ekonomiju ove države, jer će privatni sektor privući strane investitore i kompanije u ovu bivšu sovjetsku ekonomiju.

0 comments

Ekonomija