Enter the e-mail where we will send you an activation code


Skok dobiti, očekuju rekordnu godinu na Tesli

Beta Beta
pre 10 mes.
Skok dobiti, očekuju rekordnu godinu na Tesli

Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu je u trećem kvartalu povećao neto dobit za 33 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Kako je objavljeno iz te kompanije, prema svim parametrima očekuje se rekordna poslovna godina.

Takođe, bruto dobit je 30 odsto veća nego u trećem kvartalu 2016. U istom periodu, poslovna dobit veća je 16 odsto, dok su ukupni i poslovni prihodi veći 11 odsto. 

Neto dobit u prva tri kvartala iznosi 2,7 milijarde dinara i veća je 14 odsto, a bruto dobit je 13 odsto veća nego u istom periodu prošle godine. 

Poslovna dobit nakon tri kvartala je veća 15 odsto, ukupni prihodi su veći devet odsto, a poslovni prihodi 11 odsto u odnosu na isti period 2016. godine. 

U prva tri kvartala 2017. godine, ukupna ulaganja u opremu i investicije u cilju poboljšanja komfora i kvaliteta usluge iznose oko dve milijarde dinara. 

Među najvažnijim investicijama koje su realizovane u prva tri kvartala su: uređenje centralnog hola i adaptacija prostora za registraciju putnika Terminala 1, nabavka sistema za automatsko navođenje vazduhoplova, poslovno-informacionog sistema i opreme za samostalnu prijavu putnika i prtljaga 

Takođe, nabavka dva trakasta transportera - elevatora, zatim nabavka elektro traktora, kargo utovarivača nosivosti 20t i kargo utovarivača nosivosti 7t, putničkih kombi vozila, teretnih dostavnih vozila, putničkih vozila, traktora za guranje i vuču širokotrupnih vazduhoplova, samohodnog vozila robota za eksplozivne naprave, nabavka i instalacija transportnog sistema prtljaga, sistema za upravljanje pametnom zgradom, kao i sistema za otkrivanje i ometanje dronova i mnoge druge opreme. 

"Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika u tri kvartala od devet odsto, povećanju prometa robe i pošte od 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna očekivanja da ćemo do kraja godine ugostiti rekordnih više od 5,3 miliona putnika", navedeno je u saopštenju.

0 comments

Belex