Enter the e-mail where we will send you an activation code


Skok dobiti, očekuju rekordnu godinu na Tesli

Beta Beta
pre 7 mes.
Skok dobiti, očekuju rekordnu godinu na Tesli

Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu je u trećem kvartalu povećao neto dobit za 33 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Kako je objavljeno iz te kompanije, prema svim parametrima očekuje se rekordna poslovna godina.

Takođe, bruto dobit je 30 odsto veća nego u trećem kvartalu 2016. U istom periodu, poslovna dobit veća je 16 odsto, dok su ukupni i poslovni prihodi veći 11 odsto. 

Neto dobit u prva tri kvartala iznosi 2,7 milijarde dinara i veća je 14 odsto, a bruto dobit je 13 odsto veća nego u istom periodu prošle godine. 

Poslovna dobit nakon tri kvartala je veća 15 odsto, ukupni prihodi su veći devet odsto, a poslovni prihodi 11 odsto u odnosu na isti period 2016. godine. 

U prva tri kvartala 2017. godine, ukupna ulaganja u opremu i investicije u cilju poboljšanja komfora i kvaliteta usluge iznose oko dve milijarde dinara. 

Među najvažnijim investicijama koje su realizovane u prva tri kvartala su: uređenje centralnog hola i adaptacija prostora za registraciju putnika Terminala 1, nabavka sistema za automatsko navođenje vazduhoplova, poslovno-informacionog sistema i opreme za samostalnu prijavu putnika i prtljaga 

Takođe, nabavka dva trakasta transportera - elevatora, zatim nabavka elektro traktora, kargo utovarivača nosivosti 20t i kargo utovarivača nosivosti 7t, putničkih kombi vozila, teretnih dostavnih vozila, putničkih vozila, traktora za guranje i vuču širokotrupnih vazduhoplova, samohodnog vozila robota za eksplozivne naprave, nabavka i instalacija transportnog sistema prtljaga, sistema za upravljanje pametnom zgradom, kao i sistema za otkrivanje i ometanje dronova i mnoge druge opreme. 

"Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika u tri kvartala od devet odsto, povećanju prometa robe i pošte od 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna očekivanja da ćemo do kraja godine ugostiti rekordnih više od 5,3 miliona putnika", navedeno je u saopštenju.

0 comments

Belex