Enter the e-mail where we will send you an activation code


ŠANSA ZA IMT: Zainteresovane tri indijske kompanije koje proizvode traktore

Kurir Kurir
pre 11 mes.
ŠANSA ZA IMT: Zainteresovane tri indijske kompanije koje proizvode traktore

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da su tri indijske kompanije, koje proizvode traktore, zainteresovane za IMT i da su već stigli konretni predlozi od indijskih partnera.
 
"Razgovarao sam sa tri proizvođača u Indiji - Mahindra, Arsenalika, Tafe. Ono što Srbiji treba je da se obnovi proizvodnja traktora. Takvi traktori kakve je proizvodio IMT imaju prođu na severu Afrike", rekao je Nedimović.

On je dodao da su već stigla dva pisma o namerama za realizaciju investicije i dodao da imaju još poteškoće sa dugom te fabrike koja je u stečaju.
 
"Imamo konkretne predloge za indijske partnere, a reč je o tri proizvođača traktora koji su među najboljima u svetu. To je proizvodnja koja ima tržište", pojasnio je ministar.
 
Kako kaže razgovara se i sa ostalim proizvođačima, a javni poziv će biti otvoren za sve kompanije a država je, kako je rekao, donela odluku da se taj problem reši.

Osim pregovora sa proizvođačima traktora, ministar je tokom nedavne posete Indiji razgovarao i o izvozu voća u tu zemlju.
 
"Već izvozimo smrznuto jagodičasto voće, a postoji tražnja i usaglasili smo se vezano za izvoz kruške, jabuke, ali i uvoz tropskog voća. Razgovarali smo i o mogućnosdtima prerade hrane za EU i Kinu", pojasnio je Nedimović i dodao da se razgovalo i o izvozu mesa.
 
Kako kaže već je krenuo izvoz voća, a realizacija ostalih dogovora očekuje se uskoro, jer za mesec dana treba da usledi razmena sertifikata.

0 comments

Belex