Enter the e-mail where we will send you an activation code


Objavljen novi tender za prodaju 99,9% kapitala MSK - Početna cena 20,44 mil EUR

eKapija eKapija
pre 1 god.
Objavljen novi tender za prodaju 99,9% kapitala MSK - Početna cena 20,44 mil EUR

Ministarstvo privrede objavilo je novi tender za prodaju paketa akcija koji čini 99,9% kapitala Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde.

Ukupna procenjena vrednost kapitala koji se nudi na prodaju je 40,88 mil EUR, a početna prodajna cena iznosi 50% od procenjene vrednosti, odnosno 20,44 mil EUR.

U paketu akcija koji se prodaje, navodi Tanjug, najveći deo pripada Javnom preduzeću Srbijagas (88,23% vlasničkog kapitala), a slede Republika Srbija (11,68%), Fond za razvoj Republike Srbije (0,01%) i Akcionarski fond a. d. Beograd (0,00109 procenata).

Za kupovinu MSK-a mogu se nadmetati domaće i strane firme koje se bave proizvodnjom organskih hemikalija i ostvarili su prihod od najmanje 150 mil EUR u poslednjoj poslovnoj godini.

Zainteresovani kupci prijave za učešće na tenderu mogu da dostave do 10. avgusta, a otvaranje ponuda je četiri dana kasnije .

Na prethodni tender za prodaju MSK nije stigla nijedna ponuda, a tada je dokumentaciju otkupio i preuzeo samo kiparski holding Kronospan chemical Ltd, koji nije dostavio obavezujuću ponudu.

Akcionarsko društvo Metanolsko-sircetni kompleks Kikinda je proizvođač hemijskih proizvoda, metanola i sirćetne kiseline, a proizvodnja je krenula 1987. godine.

MSK trenutno zapošljava oko 520 radnika.

 

0 comments

Belex