Enter the e-mail where we will send you an activation code


Četiri kompanije bi RTB Bor, tender uskoro

B92 B92
pre 1 god.
Četiri kompanije bi RTB Bor, tender uskoro

Za Rudarsko-topioničarski basen Bor zainteresovane su četiri kompanije, saznaje B92.

Reč je o ruskim i kineskim kompanijama. Tender za privatizaciju RTB Bora očekuje se u prvoj polovini godine. 

“U toku su aktivne analize potencijalnih partnera o poslovanju RTB Bor, u cilju donošenja odluke za učestvovanje u postpku privatizacije", navodi izvor B92. 

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je krajem prošle godine da će krajem marta biti raspisan tender za izbor strateškog partnera za RTB Bor.

"Napravićemo najbolji model za strateško partnerstvo, okončaćemo taj proces i krajem marta raspisati javni poziv za izbor strateškog parntera", rekao je Antić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre dve nedelje u razgovoru sa ambasadorom Kine Li zamolio da državnom vrhu Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor. Naveo je da je ova godina bila jako dobra za RTB Bor, pošto su ostvareni dobri rezultati – pšovećana je proizvodnja katodnog bakra.

Ministar privrede Goran Knežević nedavno je kazao da je RTB Bor više nije zaštićen i da je na tržištu i dodao da su RTB-u potrebne velike investicije, koje se procenjuju na oko 300 miliona evra u naredne tri godine.
 

0 comments

Belex