Enter the e-mail where we will send you an activation code


Batagon podigao ponudu za Fabriku akumulatora Sombor na 7 mil EUR

eKapija eKapija
pre 11 mes.
Batagon podigao ponudu za Fabriku akumulatora Sombor na 7 mil EUR

Švajcarska kompanija Batagon, nakon razgovora sa Odborom poverilaca, ponudila 7 mil EUR za kupovinu Fabrike akomulatora Sombor, dvostruko više u odnosu na cenu sa otvaranja javnih ponuda, prenosi SOinfo.

Na telefonskoj konferenciji Odbora poverilaca i Batagona, kojoj je učestvovao i stečajni upravnik, dogovoreno je da se dostavi nova ponuda, što su Švajcarci i učinili.

- Ponudili su 7 mil EUR za preuzimanje vlasništva nad Fabrikom akumulatora Sombor - rekao je Predrag Ljubović, stečajni upravnik u FAS-u.

On je preneo da je ovo ujedno i poslednja ponuda Batagona jer su tokom telefonske konferencije naglasili da će se povući ukoliko ova cena ne bude prihvaćena.

Inače, kompaniji Batagon, 19. oktobra ističe bankarska garancija predata po javnom pozivu za kupovinu somborskom fabrike akumulatora.

- Ako Odbor poverilaca ne prihvati ovu ponudu, to neće biti dobro ni za fabriku, ali ni za same poverioce. Nadam se da su shvatili ozbiljnost ponuđača. Do kraja nedelje očekujem da će dati odgovor - naveo je Ljubović.

Ukoliko Odbor poverilaca odbije ovu ponudu očekuje se da će stečajni upravnik u najkraćem roku uputiti novi javni poziv za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor.

0 comments

Belex